Argan Yağı 1 LT

1.850,00

  • Ürün Adı : Argan Yağı (Organik)
  • İngilizce Adı: Argan Oil
  • Botanik Adı: Argania Spinosa
  • Menşei ORIGIN : MOROCCO
  • Cas No: 223747-87-3
  • Dolum :1 Lt
  • Üretim Yöntemi: Sağuk Sıkım Cold Press

İçindekiler : %100 Argan Yağı 

ARGAN YAĞI

Argan yağı, üretildiği ağacın dünya üzerinde tek bir yerde yetiştiğinden dolayı oldukça kıymetli bir yağdır. Üretim aşaması ise, çok zahmetlidir. Argan içerisinde E vitamini içerir. Bu vitamin, cildin kurumasını engeller, cildi nemlendirir ve de cilt hücrelerini yenileme fonksiyonunda bulunur.

Argan, Afrika kıtasının kuzey bölgesinde yer alan Fas’ta yetişen bir ağaç türüdür. Argan yağı ise, bu ağacın tohumlarından çıkarılan yağdır. Bu bölgede argan çok eski zamanlardan itibaren sağlık amaçlı olarak yemeklerde kullanılmış ve hala da kullanılmaya devam etmektedir. Günümüz dünyasında sağlık faktörünün ne kadar önemli noktaya geldiği düşünüldüğünde, argan yağı da paralel olarak önemin artırmaktadır. Argan ağacı, ülkemizin konumu itibariyle ülkemizde yetişmediği için, argan yağının bilinirliliği pek yoktur. Fakat, bu yağ özellikle kadınların hayatında önemli bir yer tutar. Çünkü güzellik için kullanılmakta olan kozmetik ürünlerinin hepsinde, argan yağı kullanılmaktadır.

Argan ağacı nasıl bir ağaçtır?
Özellikle güzellik sektörünün önemli bir parçası haline gelen argan yağı üretmek için, argan ağacının özenle yetiştirilmesi gerekir. Argan ağacının yaprakları sarı ve yeşil renktedir ve şekli itibariyle zeytin ağacına benzer. Bu ağaç dünya üzerinde sadece Fas’ta yetişmektedir. Boyarı itibariyle çok yüksek olmayan bu ağaç türü, yaklaşık 10 ile 15 metre arasında uzar. Bu ağaçların ömrü ise, bir hayli uzundur.

Argan ağacı 200 yıl kadar yaşayabilmektedir. Bu ağacın meyvesi sert kabuklu bir yapıdadır. Sertliği ise ceviz ve badem kabuğuna benzer. Argan yağı, ağacın sert kabuklu meyvelerinden elde edilmektedir. Ağacın meyveleri mayıs ayı itibariyle olgunlaşmaya başlar. Meyvelerin toplanma süreci ise, Haziran ve Temmuz aylarında olmaktadır. Argan ağacı, dikenli bir ağaçtır ve bu nedenle bu meyvelerin toplanma süreci bir hayli zordur. Argan ağacı, bir özelliğiyle ne kadar değerli bir ağaç olduğunu kanıtlamıştır. Bu ağaç türünü, Unesco koruma altına almış durumdadır.

Argan Yağı nasıl elde edilmektedir?
Argan ağacının sert kabuklu meyveleri toplanır ve bu meyvelerin içindeki yumuşak yapıdaki çekirdek, kabukların kırılmasıyla çıkartılır. Ardından çıkan çekirdekler, ilk önce kavrulma ardından ise öğütme işlemlerine uğrar. Öğütme işleminin ardından, çekirdeklerin iç kısımlarından kahverengi bir madde çıkar ve bu madde hamur gibidir. Hamur kıvamındaki bu maddeye su katılır ve yoğrulma işlemi başlar. Hamur suyla beraber yoğrulurken, argan yağı ortaya çıkmaktadır.

0/5 (0 Reviews)

Ek bilgi

MARKA : 

AYTORUS

ÜRÜN ADI: 

Argan Yağı

İNGİLİZCE ADI:

Argan Oil

BOTANİK ADI:

Argania Spinosa

CAST NO:

223747-87-3

ÜRETİM TEKNİĞİ:

SOĞUK SIKIM/COLD PRESS

MOLEKÜLER YAPISI

Sabit Yağ

AĞIRLIK: 

1 Kg

KOLİ ADETİ: 

12

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Argan Yağı 1 LT” için yorum yapan ilk kişi siz olun

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Argan Yağı 1 LT” için yorum yapan ilk kişi siz olun