Babassu Yağı 1 LT

2.450,00

  • Ürün Adı : BABASSU YAĞI
  • İngilizce Adı: Babassu Oil
  • Botanik Adı: Orbignya Oleifera
  • Cas No: 91078-92-1
  • Üretim Yöntemi: SOĞUK SIKIM / COLD PRESS
  • Menşei ORIGIN : INDIA
  • Dolum :1 Lt
  • İçindekiler : %100 BABASSU YAĞI

BABASSU YAĞI

Babassu yağı, babassu palmiye ağacının fındıklarının soğuk preslenmesinden elde edilen, besin açısından zengin, yenilebilir bir yağdır. Bu hafif palmiye meyve yağı, antioksidanlara ve sağlıklı yağ asitlerine sahiptir ve bu da onu hindistancevizi yağına benzer hale getirir. Babassu yağı da oda sıcaklığında katıdır ancak daha sıcak ortamlarda veya cildinize uygulandığında yumuşayarak sıvı hale gelir.

Attalea speciosa veya babassu palmiye ağacı, Amazon yağmur ormanlarına özgüdür ve Brezilya, Bolivya, Surinam ve Guyana’da bulunur. Ağacın, halk ve geleneksel tıptan yapı malzemelerine, gıda ve kozmetik ürünlere kadar doğal yaşam alanı boyunca uzun bir kullanım geçmişi vardır.

Babassu yağı öncelikle cilt ve saç bakımı için kullanılır, ancak yemeklerde ve yemeklik yağ olarak da kullanılabilir. Amazon yağmur ormanları bölgesindeki insanlar da yaralara, iltihaplanmaya ve diğer koşullara yardımcı olmak için yağı kullanır. Babassu yağı üzerine yapılan araştırmalar, bazı geleneksel kullanımlarını ve iddialarını desteklemeye başlıyor, ancak çalışmalar sınırlı.

Beslenme bilgisi
Bir çorba kaşığı babassu yağı şunları içerir:

  • Kalori: 120
  • Protein: 0 gram
  • Yağ: 14 gram
  • Karbonhidratlar: 0 gram
  • Lif: 0 gram
  • Şeker: 0 gram
  • E vitamini
  • Laurik yağ asidi
  • miristik yağ asidi
  • oleik yağ asidi
  • palmitik yağ asidi
  • stearik yağ asidi

Babassu Yağının Potansiyel Faydaları
Babassu yağının potansiyel sağlık yararları hakkında sınırlı sayıda çalışma olsa da, mevcut olanlar umut verici sonuçlar göstermiştir. Babassu yağı üzerine yapılan araştırmaların çoğu, birkaç temel fayda için destek gösteriyor:

Cilt ve Yara Bakımı

Babassu yağı, sağlığınız için çeşitli faydalar sağladığı gösterilen antioksidanlar ve çok miktarda yağ asidi içerir. Babassu yağındaki toplam yağ asidi içeriğinin neredeyse yarısı laurik asittir. Sonraki en yaygın yağ asitleri oleik ve miristiktir.

Laurik asit, antibakteriyel ve antimikrobiyal özelliklere sahip, yaraları temiz tutmak ve iyileşmeyi teşvik etmek için yararlı hale getiren orta zincirli bir yağ asididir. Ayrıca cilt dokusunu iyileştirmek ve sivilceye neden olan bakterileri azaltmak için babassu yağını yüzünüzde de kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağından farklı olarak babassu yağı, gözeneklerinizi tıkamadığı için vücuda ve yüze uygundur.

Babassu Yağı Satışı:

1 lt, 5 lt, ve 20 lt  şeklinde satışlarımız yapılmaktadır. Toptan satışlarımız için bizimle irtibata geçin.

0/5 (0 Reviews)

Ek bilgi

Boyutlar 8 × 3 × 3 cm
MARKA : 

AYTORUS

ÜRÜN ADI: 

Babassu Yağı

İNGİLİZCE ADI:

Babassu Oil

BOTANİK ADI:

Orbignya Oleifera

CAST NO:

91078-92-1

ÜRETİM TEKNİĞİ:

SOĞUK SIKIM / COLD PRESS

MOLEKÜLER YAPISI

Sabit Yağ

AĞIRLIK: 

1 LT

KOLİ ADETİ: 

12

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Babassu Yağı 1 LT” için yorum yapan ilk kişi siz olun

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Babassu Yağı 1 LT” için yorum yapan ilk kişi siz olun