Defne Yağı 1 LT

650,00

  • Ürün Adı : DEFNE YAĞI
  • İngilizce Adı: Laurus Nobilis Fruit oil
  • Botanik Adı: Laurus Nobilis Fruit
  • Cas No: 90028-66-3
  • Üretim Yöntemi: SOĞUK SIKIM / COLD PRESS
  • Menşei ORIGIN : TÜRKİYE
  • Dolum :1 Lt
  • İçindekiler : %100 DEFNE YAĞI

DEFNE YAĞI

Laureceae familyasına ait olan Laurus cinsinin önemli bir türü olan defne (Laurus nobilis L.), yurdumuzda Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgelerinin sahil kesimlerinde doğal olarak yetişmektedir. Genellikle ağaççık, bazen de 10 m ye kadar boylanabilen yuvarlak tepeli, sık dallı bir ağaçtır. Yapraklar dar eliptik bir yapıda olup her iki uca doru sivrilmektedir. Boyları 5-10 cm arasında değişmektedir.

Defne Yağı Kimyasal Bileşimi

Laurus nobilis ( lauraceae ) Meyvelerinden sıkma yoluyla elde edilen sabit yağdır. Anadulu’da azilmiş meyvelerin suyla kaynatılması sonucu yüzeyde biriken yağın toplanması şeklinde elde edilir. 20 derece de katılaşan bu yağ meyvelerde % 35 oranında bulunur Bileşiminde oleik laurik palmitik ve linıleik asit gliseritleri bulunur.

Defne Tohumu

Defne Tohumu, Genelde Akdeniz bölgesin de yetişen çalı veya ağaç türüdür. Yaz ve kış ayların da yaprak dökmeyen bir bitkidir. Sıcak bölgeler de yetişir soğuğa ve dona karşı çok hassastır. İlkbahar da sarı ya da yeşilimsi beyaz renkteki küçük çiçekler olgunlaşınca rengi koyu mor tek tohumlu etli bir meyveye dönüşür.

Defneden ve defne yağından birçok şekilde faydalanmak mümkündür. Yağı ile yemeklere güzel bir koku ve tat katılır. Defne kozmetik ürünü olarak da kullanılır. Özellikle defneden sabun yapılır ve defne sabunu saçlar için oldukça faydalıdır.

Defne kendi tohumundan yetişir. Defnenin meyvesi olgunlaştığı zaman toplanır ve ekim için hasadı yapılır. Defne oldukça faydalı ve şifalı bir bitkidir.

Toptan DefneYağı Satışı

Defne yağı ürünümüzü mağazamızdan 1 litrelik ambalajlarda temin edebilirsiniz. Toptan alımlarda 5 lt, 10 lt, 20 lt, 30 lt, 100 lt ve 1000 lt ABS tanklarda temin etmek için lütfen sayfamızın iletişim bölümünden bizimle iletişime geçin

0/5 (0 Reviews)

Ek bilgi

MARKA : 

AYTORUS

ÜRÜN ADI: 

Defne Yağı

İNGİLİZCE ADI:

Laurus Nobilis Fruit oil

BOTANİK ADI:

Laurus Nobilis Fruit

CAST NO:

8007-48-5

ÜRETİM TEKNİĞİ:

SOĞUK SIKIM / COLD PRESS

MOLEKÜLER YAPISI

Sabit Yağ

AĞIRLIK: 

1 LT

KOLİ ADETİ: 

12

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Defne Yağı 1 LT” için yorum yapan ilk kişi siz olun

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Defne Yağı 1 LT” için yorum yapan ilk kişi siz olun