Baobab Yağı 1 LT

2.450,00

  • Ürün Adı : BAOBAB YAĞI
  • İngilizce Adı: Baobab Seed Oil
  • Botanik Adı: Adansonia Digitata Seed
  • Cas No: 91745-12-9
  • Üretim Yöntemi: SOĞUK SIKIM / COLD PRESS
  • Menşei ORIGIN : INDIA
  • Dolum :1 Lt
  • İçindekiler : %100 BAOBAB YAĞI

BAOBAB YAĞI

Baobab ağacı, Afrika’nın Sahra altı bölgelerinin önemli bir taş ağaç türüdür. “Hayat ağacı” olarak bilinen bu ağaç, Afrika’daki toplulukların gelenekleri ve geçim kaynaklarında özel bir statüye ve role sahiptir. Adansonia digitata , Afrika Baobabının en yaygın türüdür ve 31 Afrika ülkesinde bulunur. Belirgin şişmiş gövdeleriyle tanınırlar. Madagaskar, Afrika ve Avustralya’nın kurak bölgelerinde doğal olarak bulunan bu türler, mevsimsel kuraklıklarla başa çıkmak için gövdelerinde büyük miktarda su depolarlar.

Ağacın meyveleri, ‘maymun ekmeği’ veya ‘tartar meyvesi kreması’ olarak bilinen büyük baklalardır ve oldukça besleyici olan bir kuru meyve küspesi üretirler. Baobab Meyvesinin daha 16. yüzyılda Kahire pazarında satıldığını ve görünüşe göre Sudan’dan köle kervanları tarafından getirildiği bilinmekte.

Ağacın tüm kısımları kullanılabilir. Kuru meyve posası birçok kullanım alanına sahiptir; Afrika bölgelerinin çoğunda en popüler olanı, C vitamini açısından zengin şerbet benzeri bir içecek olmasıdır. Tohumlar preslenerek harika besleyici ve topikal özelliklere sahip yağ haline getirilebilir.

Baobab yağını duymamış olsanız bile , geldiği ağacı tanıyabilirsiniz. Baobab ağacının uzun, kalın bir gövdesi vardır ve kökleri havadayken baş aşağı gibi görünür. Bu meyve ağacı, Malavi, Kenya ve Madagaskar gibi Afrika’nın güney ülkelerinde yetişir.

Afrika’da, baobab yağı da dahil olmak üzere birçok kullanımı nedeniyle insanlar ona “hayat ağacı” ve “eczane ağacı” diyorlar.

Baobab yağı, yemek pişirmeden saç bakımına ve cilt bakımına kadar çeşitli kullanımlar için tohumlardan soğuk preslenir.

Baobab yağı, omega-3 yağ asitleri ve aşağıdakiler dahil diğer yağlar açısından zengindir: palmitik asit, oleik asit, Linolenik asit. linoleik asit
Klinik araştırmalar , baobab yağındaki omega-3 yağ asitlerinin cilt için çeşitli sağlık yararları olduğunu göstermektedir.

Aslında, linoleik asitler ve linolenik asitler, dünya çapında cilt bakımı, kozmetik ve saç bakımında en yaygın olarak kullanılan yağ asitlerinden bazılarıdır.

0/5 (0 Reviews)

Ek bilgi

Ağırlık 1 kg
Boyutlar 8 × 3 × 3 cm
MARKA : 

AYTORUS

ÜRÜN ADI: 

Baobab Yağı

İNGİLİZCE ADI:

Baobab Seed Oil

BOTANİK ADI:

Adansonia Digitata Seed

CAST NO:

91745-12-9

ÜRETİM TEKNİĞİ:

SOĞUK SIKIM / COLD PRESS

MOLEKÜLER YAPISI

Sabit Yağ

AĞIRLIK: 

1 LT

KOLİ ADETİ: 

12

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Baobab Yağı 1 LT” için yorum yapan ilk kişi siz olun

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Baobab Yağı 1 LT” için yorum yapan ilk kişi siz olun