Kayısı Çekirdeği Yağı 1Lt

780,00

  • Ürün Adı : KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI 
  • Botanik Adı: Prunus Armeniaca
  • İngilizce Name: Apricot Kernel Oil
  • Dolum : 1 Lt
  • Cas No: 72869-69-3 
  • Üretim Yöntemi: Soğuk Pres 

İçindekiler : %100 KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Kayısı Çekirdeği Yağ

Kayısı çekirdeği yağı kayısı çekirdeklerinden veya tohumlarından elde edilir. Yağın hazırlanması genellikle birkaç adımlık bir işlemdir. Önce meyve toplanır ve tohumlar ayrılır. Daha sonra kabuk çıkarılır, böylece çekirdek yağ atılmadan önce ezilir ve öğütülür.

Kayısı çekirdeği yağı sıklıkla uçucu/öz yağlar için bir taşıyıcı yağ olarak kullanılırken, tek başına da kullanılabilir. Geleneksel kayısı yağı, organik kayısı çekirdeği yağı veya soğuk preslenmiş kayısı çekirdeği yağı da dahil olmak üzere birçok farklı çeşide sahiptir ve araştırmalar, antimikrobiyal ve nemlendirme özellikleri de dahil olmak üzere birçok fayda içerdiğini göstermiştir. Kayısı yağı için en yaygın kullanım biçimleri arasında saç bakımı , cilt bakımı ve doğal yüz tedavileri vardır.

Bu yağ oldukça hafiftir ve aromatik bir tada sahiptir. Bazı durumlarda, insanlar badem yağını kayısı yağı ile birlikte pişirme ve tıbbi amaçlar için kullanır. Her kayısı çekirdeğinde yüksek bir yağ konsantrasyonu vardır ve Çin geleneksel tıbbında çoklu uygulamalarıyla binlerce yıldır kullanılmıştır. Kayısı yağının, kozmetik amaçlı ve mutfak tüketiminde kullanılan iki farklı çeşidi vardır. Bu yağ yüksek seviyede E vitamini, K vitamini ve kafeik asit ve çeşitli kateşinler gibi güçlü antioksidanlara sahiptir ve bunların hepsi de bu yağın birçok sorunda yararlı olmasına neden olur.

Kayısı çekirdeği yağı, soğuk pres yöntemi ile elde edilen bir yağdır. Ciltte yağlı bir his bırakmaksızın
hızlıca emildiğinden birçok kozmetik ürünün terkibine giren kayısı çekirdeği yağı, esansiyel yağ
asitlerinden zengindir. Haricen nemlendirici, cildi yenileyici ve yumuşatıcı etkilerinden dolayı tercih
edilen bir masaj yağı olarak kullanılmaktadır.

0/5 (0 Reviews)

Ek bilgi

MARKA : 

AYTORUS

ÜRÜN ADI: 

Kayısı Çekirdeği Yağı

İNGİLİZCE ADI:

Apricot Kernel Oil

BOTANİK ADI:

Prunus Armeniaca

CAST NO:

72869-69-3

ÜRETİM TEKNİĞİ:

Soğuk Pres

MOLEKÜLER YAPISI

Sabit Yağ

AĞIRLIK: 

1 Lt

KOLİ ADETİ: 

12

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Kayısı Çekirdeği Yağı 1Lt” için yorum yapan ilk kişi siz olun

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Kayısı Çekirdeği Yağı 1Lt” için yorum yapan ilk kişi siz olun