Haşhaş Yağı 1 LT

690,00

  • Ürün Adı : HAŞHAŞ YAĞI
  • İngilizce Adı: Poppy Seeds Oil
  • Botanik Adı: Papaver Somniferum
  • Cas No: 07.11.8002
  • Üretim Yöntemi: SOĞUK SIKIM / COLD PRESS
  • Menşei ORIGIN : TÜRKİYE
  • Dolum :1 Lt

İçindekiler : %100 HAŞHAŞ YAĞI

HAŞHAŞ YAĞI

Haşhaş yağı, haşhaş bitkisi Papaver somniferum’un tohumlarından elde edilir . Bu bitki binlerce yıldır insanlar tarafından yetiştirilmiş ve çeşitli amaçlar için kullanılmıştır. Haşhaşların morfin ve kodein gibi ilaçların üretiminde kullanılan afyon üretmesiyle bilinir.

Haşhaş yağı ne için kullanılır?
Eczanelerde, Aktarlarda ve çeşitli bitkisel ürünler satışı yapılan mağazalara kadar çeşitli yerlerde bu yağı görebilirsiniz. Haşhaş yağı genellikle çeşitli vernikler, boyalar ve sabunlar yapmak için kullanılır. Tohumların yağ içeriği, rengine ve nereden geldiğine bağlı olarak değişebilir . Haşhaş tohumları beyaz, sarı ve mavi dahil olmak üzere çeşitli farklı renklerde olabilir. Ortalama olarak, tohumlar yüzde 45 ila 50 oranında yağ verebilir .

Haşhaş yağı, soğuk pres yöntemiyle üretilir. Adından da anlaşılacağı gibi, soğuk presleme, yağı tohumlardan çıkarmak için basınç kullanır ve ısı olmadan gerçekleştirilir.

Haşhaş yağı faydaları

Antioksidan özellikleri nedeniyle cilt saç sağlığı için faydalı olduğu bilinmektedir. Bu potansiyel faydaların çoğu anekdot niteliğindeki kanıtlara dayanmaktadır, yani bunlar bilimsel testlerden ziyade kişisel tanıklıklardan gelmektedir.

Cilt ve saç için
Kozmetik kullanımlar için özel olarak haşhaş yağı üzerine bir araştırma yok. Ancak zengin yağ asidi nedeniyle antioksidanlara ek olarak, yağ asitleri de topikal uygulamalar için faydalı olabilir.

Haşhaş yağındaki ana yağ asitleri şunları içerir:

Linoleik asit. Linoleik asit cildin su bariyerini korumak için önemlidir. Vücudunuz tarafından üretilemez – haricen ek gıda olarak tüketilmelidir. Aslında, linoleik asit eksikliği olan insanlarda pullu cilt lezyonları görülebilir.

Oleik asit. oleik asit yara iyileşmesinde etkili bir rolü vardır. Ayrıca, beraberinde bulunan diğer bileşiklerin cilt emilimini de artırabilir.

Palmitik asit. Palmitik asit,en vücudunuzdaki doymuş yağ asididir. Deride de bulunabilir. 2010 yılında bir çalışmaya göre palmitik asidin vücut düzeylerinde yaşla birlikte azaldığını gözlemlenmiştir.

Linoleik asit, bu yağ asitlerinin en yaygın olanıdır ve yağ asidi bileşiminin yüzde 56 ila 69’unu oluşturur .

Bu yağ asitleri bazı kozmetik ürünlerde zaten mevcuttur. Örneğin, linoleik asit için bulunan bir cilt ya da saç bakım ajanı olarak, oleik asit kullanılabilir bir yumuşatıcı olarak, palmitik asit olabilir çeşitli sabun ve temizleyicilerinde Kullanılabilir.

Nasıl kullanılır
Küçük bir miktarı doğrudan cildinize uygulayarak veya çeşitli kozmetik ürünlere birkaç damla ekleyerek yağın potansiyel faydalarından yararlanabilirsiniz. Bazı insanların haşhaş yağına karşı cilt reaksiyonu olabileceğini unutmayın. Daha geniş alanlara uygulamadan önce cildinizde küçük bir dokunuşla test edin.

Haşhaş yağı satın alırken saygın bir kaynaktan satın alın. Bazı haşhaş yağı ürünleri diğer bileşenlerle karıştırılabilir. Etiketi dikkatlice inceleyin. % 100 soğuk preslenmiş olmasına dikkat edin.

Üretimini yapmış olduğumuz haşhaş yağı soğuk pres yöntemiyle elde edilmektedir. Hiç bir katkı maddesi içermez % 100 saf olarak 1 Lt, 5 Lt, 10 Lt, 25 Lt ve 1000 Lt ABS tanklarda satışı yapılmaktadır. Toptan alımlar için bizimle iletişime geçerek fiyat teklifi isteyebilirsiniz.

 

0/5 (0 Reviews)

Ek bilgi

MARKA : 

AYTORUS

ÜRÜN ADI: 

Haşhaş Yağı

İNGİLİZCE ADI:

Poppy Seeds Oil

BOTANİK ADI:

Papaver Somniferum

CAST NO:

07.11.8002

ÜRETİM TEKNİĞİ:

SOĞUK SIKIM / COLD PRESS

MOLEKÜLER YAPISI

Sabit Yağ

AĞIRLIK: 

1 LT

KOLİ ADETİ: 

12

TOPTAN SATIŞ

Ablajlar 5 Lt, 10 Lt. 20 Lt, 100 Lt ve 1000 Lt ABS Tanklarda

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Haşhaş Yağı 1 LT” için yorum yapan ilk kişi siz olun

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Haşhaş Yağı 1 LT” için yorum yapan ilk kişi siz olun