Lavanta Yağı 1 Lt

3.000,00

  • Ürün Adı : LAVANTA YAĞI 
  • Botanik Adı: Oleum Lavandula Angustifolia
  • İngilizce Name: Lavander Oil
  • Dolum : 1 Lt
  • Cas No: 8000-28-0 
  • Üretim Yöntemi: Distilasyon 

İçindekiler : %100 LAVANTA YAĞI

LAVANTA YAĞI

Kökeni Akdeniz Bölgesi olan lavanta bir çok özelliğinden dolayı genifl bir kullanım alanına sahiptir. Güzel kokusu nedeni ile parfümeri ve kozmetik sanayinin yanı sıra sinir yatıştırıcı ve ağrı giderici özelliklerinden dolayı ilaç sanayinde de geniş ölçüde kullanılmaktadır. Lavanta çiçeklerinin içerdikleri luteolin tipi flavanoidler bakteroistatik ve spazmolitik etkiye sahiptirler. Ayrıca bünyesinde β-pinen, linalool, campher, terpineol, linalyl asetat, kafur, borneol, fenkan ve cineol gibi bileşikler taşıyan uçucu yağı yakıcı, lezzetli ve açık sarı renkli bir sıvıdır.

LAVANTA –UÇUCU YAĞ
officinalis (L.angustifolia) , yurdumuzda yetişmeyen , yaprakları dar , korollarının üst dudağı 2 loblu ve düz olan çalı formunda bir kültür bitkisidir. Çiçekler Flores Lavamdulae T.K. (Lavanta çiçeği) ve bunu çiçeklerden su buharı distilasyonuyla elde edilen uçucu yağ, Oleum Lavandulae T.K. (Lavanta esansı) koku vermek için parfümeride ve kozmetikte çok kullanır . Bu uçuğu yağ linalol ve linalil asetat içerir . L.spica ‘ dan da bir uçucu yağ elde edilir ; lavantadan farklı olarak kafur ve ökaliptol oranı daha yüksektir. Bu uçucu yağ da parfümeride kullanılır.

Lavandula Offinicalis türü ülkemizde Isparta-Burdur bölgesinde yetiştirilmekte olup, hoş kokulu uçucu yağı buhar distilasyonu ile elde edilir.Lavanta yağı ilaç sanayi, kozmetik sanayi, parfüm sanayi ve çeşitli kimya dallarında tüketilmektedir.
(Karabaş). Lavandula stoechas L. türünün yaprak ve çiçeklerinden elde edilen uçucu yağın kokusu hoş olmadığından, esansı parfümeri sanayinden ziyade eczacılıkta ağrı kesici, antiseptik, yara iyi edici, yatıştırıcı, balgam söktürücü, idrar yolları iltihaplarını giderici, egzama yaralarını iyi edici, sinir ve kalp kuvvetlendirici gibi etkilerinden yararlanılmaktadır.

0/5 (0 Reviews)

Ek bilgi

MARKA

Aytorus

ÜRÜN ADI

Lavanta Yağı

İNGİLİZCE ADI

Lavander Oil

BOTANİK ADI

Oleum Lavandula Angustifolia

CAS NO

8000-28-0

ÜRETİM TEKNİĞİ

DİSTİLASYON/DISTILLATION

MOLEKÜLER YAPISI

UçucuYağ

AĞIRLIK

1 KĞ

KOLİ ADETİ

12

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Lavanta Yağı 1 Lt” için yorum yapan ilk kişi siz olun

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Lavanta Yağı 1 Lt” için yorum yapan ilk kişi siz olun