Acı Badem Yağı 1 LT

925,00

Ürün Adı : ACI BADEM  YAĞI (Bitter Almond Oil  )

Botanik Adı: Bitter Almond Oil

INCI Name: Prunus Amygdalus

Dolum :1 Lt

Cas No: 8013-76-1

Üretim Yöntemi: Sağuk Sıkım Cold Press

İçindekiler : %100 Acı Badem Yağı 

ACI BADEM YAĞI

Acıbadem tohumları, tatlı tohumlardan farklı olarak siyanogenetik bir heterozit olan amigdalozit (%2,5-4 kadar) taşır. Temizlenmiş badem yağı hidrosiyanik asitten arınmıştır, sadece benzaldehit içerir. Yağı alındıktan sonra geriye kalan acı badem tohumlarının posası su buharı didtilasyonuna tabi tutularak bir uçucu yağ kazanılır.

Oleum Amygdali amare, acı badem esansı adı verilen bu ürün koku ve lezzet değiştirici olarak, az miktarlarda kullanılır. (10)
Prunus amygdalus var. amara (Acıbadem) : Tohumlarında %2-4 siyanhidrik asit glikoziti d-Amigdalin bulunur. Hidroliz (ağızda tükrük) ile %0.25 HCN oluşur. Bademin taze etli kısmında bulunmaz.

Acı Badem Tohumu Botanik Özellikler
Amygdale amarae semen (Acı badem tohumu): Meyve oblong bir drupadır. Ekzokarp tüylü ve yeflil renkli, mezokarp biraz etli, endokarp sarı renkli ve serttir. Endokarpın içinde 1 veya bazen 2 tohum bulunur. Tohumlar tarçın renginde, oval şekilli ve 1-1,5 cm. uzunlu¤undadır ve burufluk bir testa ile örtülüdür. Acı badem to humları ezilince kuvvetli siyanhidrik asit ve benzaldehit kokusu duyulur. (6)

Acı Badem-Kimyasal Özellikler
Prunus amygdalus var. amara isimli bitkinin tohumlarıdır. Bu bitki diğer varyetesi Prunus amygdalus var. dulcis ile gerek morfolojik gerekse anatomik özellikler bakımından tamamen aynıdır; tohumların Prunus amygdalus var. amara’dan biraz daha küçük olmasından başka önemli bir fark yoktur. İçerik bakımından, aralarındaki fark, amara varyetesinde amigdalozit (amigdalin) bulunması, dulcis varyetesinin ise bu heterozidi hiç ihtiva etmemesidir. Bu nedenle, bu iki bitki kimyasal varyete olarak kabul edilir. (9)Acı bademin etken maddesi olan amigdalozit (amigdalin) drogta %2-3 kadar bulunur ve kristalize olarak elde edilmiştir. (9)

Bir badem tohumundan 1 mg HCN çıkar. Bu sebeple acı badem, zehirli hatta bazen küçük çocuklar için öldürücü bir drogtur. Erişkinlerde 20 badem ile kusma, solunum bozukluğu, hipotermi ve asfiksi görülür. Soğukta sıkılarak bir yağ elde edilir. Su kullanılmazsa bu yağ HCN ihtiva etmez fakat genede ofisinal değildir. Zehirli olan küspeden, suyla masere edildikten sonra distilasyon yoluyla acı badem esanssı elde edilir. Bu çok küçük dozlarda antispazmodik olarak kullanılır; benzaldehit yanında %2-4 kadar HCN ihtiva eder.Acı badem suyu aromatizan olarak ta kullanılır. (9)

Acı Badem Yağı (Sabit Yağ)
Amygdali oleum (badem yağı) Prunus amygdalus var. amara ve var. dulcis tohumlarının kotiledonlarında bulunur.(6) Bademdeki sabit yağ oranı literatürde %40-55 olarak belirtilmektedir.(8) (10)
Badem yağı sedatif olarak öksürüğe karşı kullanılır, bazı krem ve merhemlerin bileşimine girer. (11)

Acı Badem Yağı ve Aromaterapi
Aromaterapi, kelime olarak koku molekülleri (aroma) ile iyileşme (terapi) anlamına gelmektedir. Uçucu yağların kullanımına dayalı çok eskiden beri uygulanmakta olan doğal bir tedavi yöntemidir. Kökleri Hindistan ve Çin uygarlıklarına kadar dayanmaktadır. Mısırlılar uçucu yağları mumyalama ve çeşitli amaçlarla dini törenlerde, Romalılar ise masaj amaçlı kullanmışlardır.(7)

Zamanla dünyada ilaç sanayisinin gelişmesi ile uçucu yağların kullanımı dolaysıyla aromaterapi giderek gündemden kaybolmaya başlamıştır. Aromaterapinin günümüzde tedavi amaçlı kullanımının yeniden popularite kazanması Fransız kimyacı Rene Gattefosse sayesinde olmuştur. Gattefosse parfüm üretilen iş yerinin laboratuvarında çalışırken kaza ile elini yaktığında en yakınındaki sıvı şişesi olan lavanta yağına elini batırmış ve yanma hissinin hızla geçtiğini ve iyileştiğini fark etmiştir. Bunun üzerine yaptığı araştırmalar sonucunda diğer uçucu yağların, güçlü antiseptik, yara iyileştirici, hızlı hücre yenileyici etkilerinin olduğunu saptamıştır. (7)

Günümüzde Aromaterapinin en yaygın kullanım şekli masajdır. Çünkü yağların masajla cilde nüfuz etmesi çok daha kolay olabilmektedir. Ancak uçucu yağlar tahriş edici olabileceklerinden cilt üzerine doğrudan değil, bir sabit yağda (badem yağı›, avokado yağı, zeytin yağı, susam yağı gibi) seyreltildikten sonra uygulanırlar. Bunlara “taşıyıcı yağlar” ya da “temel yağlar” denmektedir. (7)

Aqua Amygdalarum Amarum-Acı Badem Suyu
Amygdalus communis L. var amara DC (Acıbadem) türünün çekirdek ve tohumlarından elde edilir. İçerisinde amigdalin glikoziti vardır. Amigdalin benzaldehit siyanhidrinin gentiobiozitidir. (12) Acı bademde bulunan emülsin fermenti bu glikozidi parçalar. Benzaldehit-siyanhidrik asit ve iki mol glikoz oluşur. (12)

Acı Badem Yağı
Ürünümüz Tamamen Hijyenik koşullar altında soğuk pres yöntemi uygulanarak elde edilmektedir. Acı badem yağı içerisinde herhangi bir katkı maddesi içermez doğal ve saftır. Yüksek kar elde etmek adına veya piyasa ile rekabet etmek adına her hangi bir seyreltme işlemi uygulanmaz.

0/5 (0 Reviews)

Ek bilgi

Ağırlık 1 kg
MARKA : 

AYTORUS

ÜRÜN ADI: 

Acı Badem Yağı

İNGİLİZCE ADI:

Bitter Almond Oil

BOTANİK ADI:

Prunus Amygdalus

CAST NO:

8013-76-1

ÜRETİM TEKNİĞİ:

SOĞUK SIKIM/COLD PRESS

MOLEKÜLER YAPISI

Sabit Yağ

AĞIRLIK: 

1 LT

KOLİ ADETİ: 

12

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Acı Badem Yağı 1 LT” için yorum yapan ilk kişi siz olun

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Acı Badem Yağı 1 LT” için yorum yapan ilk kişi siz olun